Objavljeno: 10.5.2006

Ponovna zmaga slovenske ekipe na Imagine Cupu

Po lanski zmagi na regionalnem tekmovanju Imagine Cup in neverjetnem četrtem mestu na svetovnem prvenstvu, je letos slovenska ekipa iz mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ponovila prvi del uspeha na domačem terenu. V Indijo, kjer bo avgusta potekalo finale Imagine Cupa, bodo odpotovali skupaj z drugo in tretje uvrščenima ekipama iz Hrvaške in Poljske. Kot smo že omenili je naša ekipa predstavila rešitev z imenom SparcoNET, ki z uporabo komunikacijskih in omrežnih tehnologij omogoča opravljanje vodene rekreacije in delovne terapije na daljavo. Hrvaška ekipa je predstavila rešitev imenovano SmHeart.net za spremljanje in nadzor EKG-ja na daljavo in v ekstremnih situacijah kot so naravne katastrofe, medtem ko je poljska ekipa pripravila podobno rešitev imenovano HeartBIT, ki omogoča opravljanje EKG preizkusov na terenu z uporabo ročnega računalnika.

Prvi Imagine Cup, ki ga je gostila Slovenija, je v Mariboru požel precej zanimanja javnosti, predvsem pri predstavitvah projektov mladih inovatorjev iz Srednje Evrope in okroglih mizah. Pri slednjih se je, zanimivo pokazalo, da so bolj osrednje, odmevne tematike o družbi znanja in zaposlovanju v IT, ki so se jih udeležili rektorji in direktorji, pritegnile manj interesa kot manjši »debatni krožki« o blogih in zasvojenosti z računalniškimi igrami, v katerih so debatirali običajni uporabniki, ki se sami ukvarjajo s temi tematikami.

Poleg teh, striktno z računalništvom povezanih tematik, pa je v Mariboru v času Imagine Cupa potekal tudi 12. Mednarodni festival računalniške umetnosti, organizatorji pa so s podporo Microsofta, glavnega sponzorja Imagine Cupa, pripravili tudi nekaj zabavnih dogodkov, kot je bil koncert v centru mesta.

www.kodirnica.net/IC

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji