Objavljeno: 31.10.2002

Ponovno vstajenje programa PGP

Zaenkrat programi za kriptografsko obdelavo podatkov še niso prešli v množično uporabo, čeprav to napovedujejo že nekaj časa. Družbo PGP Corporation so ustanovili prav z namenom prodaje teh izdelkov, ki so jih odkupili od družbe Network Associates, ki jih je prenehala razvijati, saj prodaja ni bila uspešna.

Kljub temu programsko orodje PGP med "varnostno osveščenimi" posamezniki še naprej uživa precejšen ugled. Po mnenju predstavnikov novega podjetja bi morali izdelki za kriptografsko zaščito podatkov postati tako enostavni za uporabo, kot so programi za uporabo zvočnih in video posnetkov. V tej smeri naj bi tudi potekal nadaljnji razvoj. Pri novi različici programa so se predvsem trudili, da bi bila uporaba čim enostavnejša.

Poleg paketa za podjetja bo na voljo tudi PGP za osebno uporabo, namenjen manjšim podjetjem in posameznikom ter brezplačni paket za nekomercialne uporabnike. Že od začetka meseca je na voljo razvojna različica PGP 8, ki podpira okolja MacOS X in Windows XP, v prvih petih dneh pa naj bi program s spleta preneslo kar 300.000 ljudi. Vpogled v izvirno kodo bo na voljo ob izdaji uradne različice PGP 8.0, ko bodo strokovnjaki za kriptografijo lahko preverili varnost programa.

http://www.pgp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji