Objavljeno: 14.6.2011

Posebna številka revije Monitor

Kot že kar nekajkrat doslej, smo tudi letos pripravili posebno poletno številko revije Monitor, v kateri smo se posvetili le mobilnim tehnologijam – pametnim telefonom in tabličnim računalnikom. Obdelali smo vse najbolj popularne platforme, od iPhone in iPad pa do telefonov in tablic Android, preizkusili pa smo tudi par naprav z operacijskim sistemom Windows Phone 7.

Vsega skupaj smo preizkusili 20 najbolj zanimivih telefonov ta hip – od najzmogljivejših, ki premorejo tudi dvojedrne procesorje, pa do cenejših, bolj osnovnih modelov. Pri tem se nismo ustavili le pri napravah, ampak smo zbrali tudi ogromno uporabnih programov zanje. Tu smo nabrali čez 100 najboljših programov za okolje Android in Applov iOS ter 50 programov za Windows Phone 7.

Danes se dobi že presenetljivo veliko novodobnih tablic, ki so zagon dobile zaradi iPada. V našem laboratoriju se je znašlo kar 12 različnih modelov, poleg obeh generacij Applovih tablic smo preizkusili tudi dve izredno privlačni tablici Android – Samsungovo Galaxy Tab 10.1v ter Acerjevo Iconia Tab A500. Vmes je še kar nekaj cenejših naprav iz daljnega vzhoda (eno smo tudi kupili, na Dealextreme), zanimiv pa je tudi model proizvajalca General Dynamics, ki je namenjen uporabi v najtežjih pogojih (prodajajo ga predvsem vojskam, policiji in podobnim uporabnikom). Tudi pri tablicah smo pripravili večji pregled najbolj zanimivih in koristnih programov.

Posebna poletna številka je torej že v prodaji, na prodajnih policah pa bo kar dva meseca.

Seveda pa se še vedno prodaja tudi redna junijska številka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji