Objavljeno: 12.3.2003

Pošteni tatovi?

Nizozemsko podjetje Plass Global Resources je pričelo ponujati svetovanje in tehnologijo podjetjem, ki se želijo ukvarjati z izmenjavo datotek preko spleta. Trenutno je Nizozemska edina gospodarsko razvita država na svetu, kjer je takšno početje legalno, saj je tako razsodilo višje sodišče v sodbi proti KaZaA-ju. Primer je trenutno sicer še na ustavnem sodišču, a razsodbe se še ne pričakuje do oktobra.

Pri Plass Global Resources ne slepijo z možnostmi legalne uporabe omrežij enak z enakim (peer-to-peer) za izmenjavo datotek, temveč skušajo to enačiti s fotokopirnim strojem in videorekorderjem. Direktor in lastnik podjetja, Pieter Plass, je v izjavi za javnost šel celo tako daleč, da je izjavil, da ne glede na to, če nekateri imenujejo izmenjavo datotek kraja, je po njegovem mnenju to predvsem dober posel.

Programska oprema, ki jo bodo nudili temelji na Gnutellinem protokolu, svetovanje pa je osredotočeno predvsem na upoštevanje zakonskih določil pri registraciji podjetja. Po navedbah predstavnikov podjetja naj bi se že dogovarjali z nekim večjim ameriškim podjetjem.

http://www.thehonestthief.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji