Objavljeno: 6.3.2010

Potres tokrat ne bo dvignil cen pomnilnika

Industrija se ob potresih, ki se periodično dogajajo na Tajvanu, navadno zgrozi, saj običajno pomenijo povišanje cen pomnilnika. Te so, tako proizvajalci, posledica ustavitve proizvodnje in ponovnega kalibriranja občutljivih naprav. Tokrat naj bi bilo drugače ...

Jutranji potres, ki je konec tedna stresel Tajvan, je v svojem zarišču imel magnitudo 5, kar so tamkajšnji prebivalci tudi dodobra občutili. Kljub temu pa veliki trije tajvanski proizvajalci pomnilnika Inotera, TSMC in UMC ne poročajo o večji škodi.

Podjetji TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) in UMC (United Microelectronics Corp.) poročata po enoinpoldnevni zaustavitvi proizvodnje zaradi pregleda naprav in ponovne nastavitve le-teh. Pri TSMC-ju so celo zapisali, da je njihov proizvodni obrat dovolj oddaljen od žarišča in da so v njem namerili le potresne sunke z magnitudo 2. Vse kaže, da so jo proizvajalci in posledično tudi potrošniki dobro obnesli, zato razen morebitnih kratkoročnih (beri: špekulantskih) podražitev pomnilnika ne gre pričakovati.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji