Objavljeno: 18.8.2005

PowerCinema 4

Podjetje Cyberlink je predstavilo novo različico programa PowerCinema, ki osebni računalnik spremeni v večpredstavni sistem za hišni kino. Četrta različica prinaša številne izboljšave, najpomembnejša med njimi pa je zmožnost spremljanja TV programa in snemanja programov na disk. V ta namen je programski opremi odslej priložena tudi razširitvena kartica za računalnik, s čemer so se avtorji ognili težava s podporo karticam različnih proizvajalcev. Poleg TV sprejema podpira tudi radijski sprejem, teletekst in zajem dodatnega analognega video vira. Programska oprema podpira dostop do elektronskih sporedov prek interneta ali teleteksta, s čemer lahko med drugim preprosto izberemo oddaje, ki jih želimo spremljati ali posneti.

PowerCinema 4 vsebuje tudi pomembne spremembe pri že doslej znanih modulih. Predvajalnik za DVD je zdaj sposojen kar iz programa PowerDVD, Cyberlink pa je razvil tudi poseben algoritem Eeagle Vision (CLEV-2) za boljši prikaz slike na zaslonih LCD. Cyberlinkov algoritem CLMEI-2 pa omogoča pretvorbo poljubnega zvočnega vira (tudi navadne glasbe s CD-jev) v večkanalni, tja do osemkanalni zvok. Dodatni algoritmi za virtualne učnike omogočajo simulacijo prostorskega zvoka tudi s samo dvema zvočnikoma ali slušalkami. Predvajalnik podpira tudi predvajanje video posnetkov v WMV-HD in HD DVD ločljivosti, kot tudi priljubljene posnetke DivX.

Modul za poslušanje glasbe zdaj omogoča zajem glasbe s CD plošč v posnetke MP3, snemamo pa lahko tudi glasbo iz radijskih programov. Modul za pregledovanje fotografij je dobil orodja za hitro retuširanje slik, kot je na primer odprava rdečih oči. Za nameček novi PowerCinema vsebuje tri igre, ki so namensko narejen za igro z daljinskim upravljavcem. Podjetje jih namerava kasneje ponuditi še več. PowerCinema 4 je na voljo v dveh različicah - tista z analognim TV tunerjem stane 85 evrov, različica s podporo za analogni in digitalni TV sprejem pa 100 evrov.

http://www.gocyberlink.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji