Objavljeno: 20.5.2002

Požarni zid v omrežni kartici

3Com varovanje računalnikov v omrežjih postavlja na nov nivo. Namesto, da je celo omrežje odvisno od delovanja enega samega požarnega zidu, ki ga varuje pred zunanjim svetom, je požarni zid zdaj vgrajen v vsako omrežno kartico, tako v osebnih računalnikih kot strežnikih, nadzor nad temi požarnimi zidovi pa je centraliziran. To pomeni, da je vsak računalnik varovan tako pred vdori od zunaj kot morebitnimi vdori uporabnikov v samem lokalnem omrežju.

Požarni zid (3COM Embedded Firewall) deluje z omrežnimi karticami 3Com 10/100 Secure Network Interface Card (3CR990) in optičnimi karticami 3Com 100 Secure Fiber-FX Network Interface Card. V pripravi je tudi podobna rešitev za prenosne računalnike.

Sam požarni zid je izdelek podjetja Secure Computing Corporation, ki ima na tem področju večletne izkušnje. Deluje tako, da centralni strežnik (Embedded Firewall Policy Server) skrbi za distribucijo pravil, ki veljajo za vse ali pa le za posamezne omrežne kartice. Ker gre za strojno rešitev, je ta neodvisna od operacijskega sistema, ki je nameščen na računalnikih.

Cena kartic je 130 dolarjev, licence za požarni zid za osebni računalnik (v paketu po 10) stanjeo 500 dolarjev, licenca za strežnik stane 200 dolarjev, strežnik za distribucijo pravil pa stane 1.000 dolarjev.

http://www.3com.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji