Objavljeno: 13.6.2002

Predogled sedme različice brskalnika Netscape vzpodbuden

Netscape je pripravil razvojni predogled sedme različice svojega nekoč vodilnega spletnega brskalnika, in v kolikor prvi vtisi ne lažejo, ima Netscape možnost ponovno seči višje.

V času od izida prejšnje različice se je v Netscapeu precej spremenilo in snovalci programa so si očitno precej pozorno pogledali tudi konkurenčne izdelke ter vključili najboljše lastnosti. Tako spletni brskalnik ponuja enookenski pogled, ki odpre vse spletne strani znotraj enega okna, med njimi pa se uporabnik premika s pomočjo jezičkov na vrhu okna. To je še posebej pripravno za primerjanje cen v različnih spletnih trgovinah, med Priljubljene strani pa je možno shraniti povezave celotnih skupin spletnih strani. Dodana je tudi možnost poslušanja spletnih radijskih postaj z brskalnikom, ponovno pa je vključena funkcija za predogled tiskanja, ki so jo avtorji v šesti različici izpustili.

Podobno kot pri Microsoftovem Outlook Expressu, se sedaj tudi pri Netscape Mailu pojavi ikonica o prispeli pošti v obvestilih orodne vrstice. Sicer pa je sporočila mogoče tudi označevati z različnimi barvami, končno pa so dodali tudi možnost iskanja med sporočili in orodje za blokiranje sporočil. Seveda je dodan tudi program za takojšnje sporočanje, ki je združljiv z obema AOL-ovima izdelkoma - AIM in ICQ.

Netcape 7 bo na voljo v treh različicah - datoteki velikosti 9 MB v kateri je samo brskalnik, datoteki veliki 12 MB, kjer so vključeni še Mail in programa takojšnje sporočanje ter novičarske skupine in polni različici veliki30 MB, ki vključuje tudi Sunov paket Java 2 ter dodatke za avdio in video. Končna različica bo na voljo poleti.

http://www.netscape.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji