Objavljeno: 3.4.2006

Predogled Ubunta 6.06

Skupina razvijalcev Ubuntu Linuxa je predstavila Flight 6 - verjetno zadnjo različico alfa naslednje izdaje Ubuntu Linuxa 6.06, imenovanega tudi Dapper Drake. Tako je večina najpomembnejših novih zmogljivosti znana, sledilo pa bo nekoliko daljše obdobje preskušanja, saj je izid končne različice zaradi zagotavljanja večje stabilnosti prestavljen iz 20. aprila na 1. junij.

Kaj bo prinesel novi Ubuntu? Že na prvi pogled bo opazen nekoliko posodobljen uporabniški vmesnik z novimi gradniki, ikonami in obvestili. Najpomembnejši novi programski paket je namizno okolje Gnome 2.14, ki je hitrejše od prejšnje različice in ponuja več orodij, med katerimi je še posebej pomemben vstavek za iskanje Deskbar, podoben Google Desktopu in Applovemu Spotlightu v Mac OS X.

Povsem novo orodje v prihajajoči različici Ubunta bo upravitelj omrežij, ki ga bodo veseli predvsem uporabniki prenosnikov, saj omogoča hitro in neboleče menjavanje omrežij. Še na prej bo na voljo tudi izdaja kot živa plošča CD, ki vsebuje nov program, s katerim lahko distribucijo namestimo na trdi disk.

www.ubuntu.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji