Objavljeno: 3.7.2008

Predstavitev znamke Zenec in njihove multimedijske naprave

Pri nas še nekoliko manj poznana znamka Zenec, katero je novinarjem podrobneje predstavilo podjetje Eurovision d.o.o. iz Ljubljane, je na trg lansirala novo multimedijsko napravo za vgradnjo v avtomobile, ZR-MC2000. Napravo, poleg 6,5-palčnega zaslona občutljivega na dotik, odlikuje predvsem oblika, ki je posebej prilagojena za določen model avtomobila.

Novi Zenec premore radijski sprejemnik in predvajalnik DVD, ki predvaja tudi zapise v formatu MP3 in WMA, ter je zmožen prikazovati posnetke v DiVX formatu. Vgrajeno ima režo za spominske kartice SD, integriran Bluetooth modul omogoča prostoročno telefoniranje, ne manjkajo pa niti priključek za iPod, vhod USB, ter Dolby Digital Decoder. Dva video izhoda omogočata priklop dodatnih monitorjev, vgrajen ojačevalec z močjo 4×50 watov pa zlahka nadomesti originalni radijski sprejemnik, moč pa je dokupiti tudi video kamero, ki pomaga pri vzvratni vožnji in se ob vožnji nazaj vključi samodejno. Naprava je bila na ogled v vozilu VW Passat, kjer ne kazi prvotnega izgleda notranjosti, kakovost izdelave in materialov pa je na zavidljivi ravni. Kot dodatna oprema je na voljo tudi navigacijski modul, ki dopolni komplet in spremeni napravo v zmogljiv GPS navigator.

Možnost imenovana Dual-Zone omogoča, da lahko na istem predvajalniku predvajamo dve različni vsebini hkrati, v vsakem delu vozila posebej (npr. spredaj poslušamo radijski sprejemnik, zadaj otroci gledajo risanke).

K originalnemu izgledu se priključuje še možnost uporabe originalnih obvolanskih tipk za upravljanje. Trenutno je naprava na voljo za novejša vozila znamke VW, Seat in Škoda od nižjega srednjega razreda naprej, po napovedi uvoznika pa bodo kmalu na voljo tudi inačice za vozila ostalih avtomobilskih znamk (Ford, Opel, Renault, Peugeot, Fiat, itd…).

Vgradnja sistema naj bi bila pri pooblaščenem serviserju tudi hitra in enostavna (trajala naj bi približno pol ure), cena sistema skupaj z navigacijo pa je 1068 evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji