Objavljeno: 13.2.2009

Pregled programov za starševski nadzor

Novembra 2007 smo vzeli pod drobnogled programsko opremo, ki varuje naše otroke pred neprimernimi vsebinami. Dobro leto zatem je spet čas, da si ogledamo, kaj se je na tem področju zgodilo novega.

Da je medmrežje lahko nevarno igrišče za naše najmlajše in malo starejše otroke, čivkajo že vrabci na strehah. Predvsem najstniki so zaradi bolj udomačenega odnosa z računalnikom in ob primernem interesu sposobni zaobiti marsikatero oviro, ki jo postavimo starši. Ne nazadnje je vedno v bližini kak "sosedov mulc", ki mu starši ne mečejo polen pod noge.

Ozaveščenost staršev na tem področju je zadnja leta nadvse napredovala (in temu sledijo tudi izdelovalci programske opreme), zato je tudi vedno več povpraševanja po informacijah in primernih rešitvah.

Programske rešitve, ki smo jih pregledali in preskusili, nam večinoma omogočajo dokaj poglobljeno poročanje o "dogodkih", ki so se zgodili v času, ko so opravljale svoje delo, to pa nam staršem omogoča, da spremljamo otrokovo spletno obnašanje in se nato, če je treba, z njim tudi pogovorimo.

Nadaljevanje in zaključek članka si lahko prebrete na spodnji povezavi.

http://www.monitor.si/clanek/za-mirnejsi-spanec-starsev/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji