Objavljeno: 9.8.2007

Prehod nazaj na PSTN

Apek je že 8. junija odredil, da mora Telekom Slovenije uporabnikom, ki so morali kot pogoj za pridobitev priključka ADSL nadgraditi obstoječi priključek PSTN na ISDN, na njihovo zahtevo omogočiti brezplačen prehod nazaj na priključke PSTN.

Prejšnji teden je Agencija za pošto in elektronske komunikacije izdala tudi obvestilo uporabnikom o možnosti prehoda nazaj na PSTN priključek, za katerega se plačuje cenejša naročnina.

Kljub temu in kljub objavi možnosti brezplačnega prehoda na svoji spletni strani (prej je stal 48,09 evrov), po pisanju Dnevnika Telekom ne izpolnjuje svojih obveznosti do več deset tisoč takšnih uporabnikov.

Po njihovih informacijah se v podjetju nekoliko nenavadno branijo, da jim APEK ni izdal potrebnih navodil, zato še ne poznajo postopkov pri prehodu, vendar so nam v Telekomu zagotovili, da so prehodi možni in jih izvajajo.

Urada za varstvo konkurence naj bi do konca letošnjega leta izdal dokončno odločbo o upravičenosti nekdanje povezave pri prodaji ADSL in ISDN, s katero je Telekom po nekaterih ocenah zaslužil 25 milijonov evrov.

http://www.monitor.si/link/telekom_cenik

www.telekom.si

www.apek.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji