Objavljeno: 14.9.2007

Prenovljen kvartet fotoaparatov Pentax

Japonski Pentax je temeljito prenovil ponudbo kompaktnih digitalnih fotoaparatov. Prva novost je model Optio Z10, ki združuje razmeroma visoko ločljivost in zmogljiv objektiv v majhnem ohišju. Fotoaparat ima vgrajeno tipalo z ločljivostjo 8 milijonov pik ter nov, 7x optični zum brez zunanjih gibljivih delov, kar preprečuje poškodbe pri rokovanju. Nova programska oprema zagotavlja samodejno prepoznavo obrazov v 0,03 sekunde, sistem Digital SR (Shake Reduction) pa pri slabi svetlobi samodejno nastavlja občutljivost do ISO 3200. Optio Z10 ima vgrajen 2,5-palčni zaslon LCD, zanimiva pa je funkcija "Digital Wide", s katero zlahka naredimo širokokoten posnetek (ekviv. 28 mm).

Pentax Optio Z10.

Druga novost je model Pentax Optio S10, predstavnik serije S, ki sodi med najbolj priznane ultra lahke in tanke fotoaparate. V novi različici prinaša ločljivost 10 milijonov pik ter 3x optični zum. Ostale lastnosti so praktično enake kot pri modelu Z10, posebnost pa je možnost snemanja video posnetkov v ločljivosti 640x480 pik in sicer kar v zapis DivX, ki omogoča, da na 1 GB veliko pomnilniško kartico spravimo do 46 minut posnetkov.

Pentax Optio S10.

Sledi model Optio E40, ki je namenjen predvsem nezahtevnim uporabnikom, zato je rokovanje z njim zelo preprosto. Optio E40 ima svetlobno tipalo z ločljivostjo 8,1 milijona pik, 3x optični zum ter 2,4-palčni LCD zaslon. Kljub funkcijski enostavnosti je vanj vgrajena tehnologija samodejnega prepoznavanja obrazov AE&AF, nudi pa občutljivost do ISO 1000. Optio E40 omogoča tudi snemanje videa z zvokom v ločljivosti 640x480 točk ter panoramsko slikanje. Zadnja novost je Pentax Optio M40, ki v 18 mm debelem ohišju nudi ponovno 8,1 milijon pik, 3x optični zum in 2,5 palčni zaslon LCD. Modela Pentax Optio E40 in M40 sta že na voljo, medtem ko bo na S10 in Z10 treba še malo počakati.

Pentax Optio E40.

Pentax Optio M40.

http://www.pentax.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji