Objavljeno: 8.5.2007

Prenovljeni Hotmail

Microsoft je predstavil novo generacijo spletnega strežnika za elektronsko pošto, ki bo odslej nosil ime Windows Live Hotmail. Hotmail, ki ima okoli 280 milijonov poštnih predalov, ima povsem novo podobo, skladno s filozofijo Microsoft Live (Web 2.0), predvsem pa kar se da podobno odjemalcu Outlook. Toda v novi generaciji ne gre zgolj za prenovo grafične podobe, saj Windows Live Hotmail prinaša tudi obilico novih funkcionalnosti.

Program, ki združuje elektronsko pošto, spletni koledar in imenik, deluje skoraj popolnoma enako kot Outlook, vključno s podporo za akcije z desno miškino tipko, tehniko povleci in spusti pri sporočilih in imenikih, program pa zna tudi samodejno dokončati elektronske naslove najbolj pogostih prejemnikov.

Uporabniki lahko računajo na prilagodljiv predogled sporočil, povezavo z Windows Live Messenger, pri katerem lahko vidimo prisotnost sogovornika, nove pa so tudi funkcije za varnost. Nova orodjarna "Safety bar" uporabnika opozarja na potencialno nevarna sporočila, prav tako pa lahko vsako prispeva k boljšemu filtriranju s prijavo nezaželene pošte.

Windows Live Hotmail pa ni zgolj spletna storitev. Za spletni servis so pri Microsoftu razvili povsem novega odjemalca za mobilne naprave, poleti pa lahko pričakujemo tudi vmesnik, ki bo omogočal dostop do elektronske pošte spletnega servisa prek navadnega odjemalca Outlook. Kasneje pride na vrsto tudi brezplačni odjemalec Windows Live Mail, ki bo zamenjal Outlook Express in Windows Mail v Visti. Tako kot doslej spletni servis nudi brezplačno 2 GB velik poštni predal in različne plačljive nadgradnje.

http://get.live.com/betas/home

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji