Objavljeno: 16.6.2010

Prenovljeni Mac mini

Med množico odmevnih novosti, kot sta iPhone 4 in iPad, se skoraj izgubi novica o prenovi najmanjšega namiznega računalnike iz družine Applovih Macov. Apple kljub temu ne opušča svojih načrtov o nenehnih izboljšav, tokrat pa je prišel na vrsto Mac mini. Mali računalnik je ohranil večino današnjih lastnosti, obliko in velikost, pridobil pa je nekaj tehničnih novosti. Za grafiko tako odslej skrbi pospeševalnik Nvidia GeForce 320M, ki nudi okoli dvakrat večjo zmogljivost. Mac mini je dobil tudi vmesnik HDMI, s čimer ga lahko priključimo na domači televizor, kar je bila že doslej pogosto uporabljena funkcija.

Nova reža za kartice SD pa omogoča preprost prenos fotografij in drugih vsebin v osebni računalnik. Osnovni model je opremljen s procesorjem Intel Core 2 Duo s taktom 2,4 GHz, 2 GB RAM in 320 GB diskom. Z novim drobovjem so inženirji uspeli zmanjšati porabo energije kar za 25%, v običajnem delovanju pa računalnik porabi komaj 10 wattov. Opremljen je z operacijskim sistemom Mac OS X Snow Leopard, v ZDA pa bo zanj potrebno odšteti 699 dolarjev.

Tako kot doslej je Mac mini na voljo tudi v različici kot mini strežnik za delovne skupine na temelju sistema Mac OS X Snow Leopard Server. V tem primeru so tehnične specifikacije nekoliko boljše - procesor s taktom 2,66 GHz, 4 GB RAM in 500 GB disk s hitrostjo vrtenja 7.200 vrtljajev na minuto - vse za 999 dolarjev.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji