Objavljeno: 11.5.2010

Prenovljeni Sony VAIO P se povezuje na PlayStation 3

Sony je predstavil povsem prenovljeno različico miniaturnih prenosnikov VAIO P, ki med drugim lahko dostopajo neposredno do vsebin na igralnih konzolah PlayStation 3 in premorejo GPS z digitalnim kompasom ter merilnikom pospeškov. Prenovljeni prenosniki opozarjajo nase tudi z nadvse živahnimi modnimi barvami, kot so oranžna, roza in svetlo zelena.

V ozadju pa je vendarle precej bolj zmogljiva strojna oprema, kot jo srečamo pri tipičnih netbookih. Temelj so Intelovi procesorji Atom Z530 s taktom 1,6 GHz oziroma Z560 s taktom 2,13 GHz, podpri z 2 GB RAM in 64 GB do 256 GB veliko pomnilniško enoto SSD. Zaslon ima diagonalo komaj 8 palcev, a pri tem zelo visoko ločljivost 1600 x 768 pik, dovolj za gledanje filmov v visoki ločljivosti.

Prenovljeni VAIO P tehta 619 gramov, premore pa za tako majhen izdelek cel kup vmesnikov. V prvi vrsti vmesnik WiMax, pa vmesnik WiFi, bluetooth, video kamero, na robu zaslonu pa sledilno ploščico za krmiljenje okolja. Vgrajenemu vmesniku GPS so dodali digitalni kompas, ki povečuje natančnost določanja lokacije in usmerjenosti uporabnika in s tem nudi lažjo navigacijo. Vgrajeni merilnik pospeškov pa omogoča, da s pomočjo ustrezne programske opreme vsebine vrtimo ali pa krmilimo s preprostimi kretnjami. Če prenosnik recimo premaknemo v desno, se lahko odpre nova stran v bralniku dokumentov PDF in tako dalje.

Zanimivost je tudi funkcija PS3 Remote Play, ki omogoča, da lahko s prenosnikom dostopamo do vsebin shranjenih na igralnih konzolah PlayStation 3, kot so fotografije, glasba, video posnetki, posneti TV programi in celo igre. Tehnologija v bistvu prek brezžičnega omrežja prenaša video sliko generirano na igralni konzoli na oddaljeni računalnik. Prenosnik bo v prodaji junija za precej zasoljeno začetno ceno 799 dolarjev.

http://www.sony.co.uk

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji