Objavljeno: 18.9.2008

Preprost brezžični alarmni sistem

Digital Security Controls (DSC), vodilno kanadsko podjetje s področja varnostnih sistemov, je za evropski trg pripravilo svojo prvo brezžično alarmno centralo WS9045, ki v enen ohišju združuje centralo in programabilno tipkovnico. Funkcionalnosti nove brezžične centrale so enake žičnim centralam, prednosti hitre montaže brez potrebe po podometnem ožičenju pa bodo cenili predvsem tisti, ki se odločajo na naknadno vgradnjo alarmnega sistema. Največja oddaljenost brezžičnih modulov je omejena na 350 metrov.

Brezžični alarmni sistem DSC WS 9045 je trenutno najmanjši tovrstni sistem na trgu, a se zato ni odpovedal zmogljivi tehnični sestavi. V ohišje kompaktnih mer so inženirji vgradili dvovrstični zaslon LCD, ki s pomočjo lučk o trenutnem stanju v vsakem trenutku informira uporabnika o stanju zaščite. 5 hitrih funkcijskih tipk je programabilnih, tipke za sporočanje nevarnosti (za primer požara, medicinske pomoči ali podobno) pa so še lažje dostopne. Novo brezžično centralo DSC 9045 lahko oborožimo z brezžičnimi senzorji, kot so brezžični pasivni IR senzorji dvojne tehnologije (niso občutljivi na prisotnost domačih živali), brezžični magnetni kontakti za okna in vrata, detektorji loma stekla in brezžični senzorji dima. Sistem WS 9045 omogoča nadgradnjo na do 32 brezžičnih varnostnih področij in dve žični področji. Nanj pa je moč povezati do 16 daljinskih upravljalnikov in programirati do 17 individualnih dostopnih kod (za boljšo sledljivost dejavnosti uporabnikov, če se naprava uporablja v poslovni stavbi).

Ena izmed poglavitnih prednosti nove rešitve je enostavna in hitra montaža, saj montaža centrale zahteva tretjino manj časa kot podobne klasične ali hibridne rešitve, dodajanje brezžičnih vmesnikov pa je povsem enostavno. Sodobna programska oprema omogoča enostavnejše programiranje in nastavljanje posameznih že vgrajenih funkcij ter hitrejši vpis brezžičnih modulov, kar nam občutno zmanjša čas programiranja in namestitve sistema. Inženirji so veliko pozornosti namenili tudi odpravi lažnih alarmov, ki bodo v prihodnje vse manjkrat presenetili uporabnike.

Cena osnovnega paketa DSC WS 9045 (tipkovnice in centrale) znaša od 259 evrov dalje. Brezžični alarmni sistem je od primerljivega žičnega dražji za četrtino, pri katerem pa moramo prišteti še vse stroške razvoda ožičenja. Prav zato bodo po novi brezžični centrali posegali vsi, ki se odločajo za naknadno vgradnjo ali nadgradnjo obstoječega alarmnega sistema. V državah EU bo nova brezžična centrala dostopna že ta mesec.

www.dsc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji