Objavljeno: 18.2.2003

Preprosta Minolta

Minolta je predstavila novinca iz svoje uspešne družine fotoaparatov Dimage. Model S414 je namenjen predvsem manj veščim uporabnikom, ki potrebujejo zanesljivo samodejno nastavljanje ustreznih nastavitev fotografije, a kljub temu ponuja solidno zmogljivost saj aparat odlikuje tipalo CCD efektivne ločljivosti 4 milijona pik, ob tem pa ponuja tudi 4 kratno optično povečavo - ekvivalent goriščne razdalje v Leica formatu je od 35 do 140 milimetrov.

Nova Minolta osvetlitev meri na kar 270 področjih, kar naj bi zagotavljalo optimalno in enakomerno osvetlitev celotne fotografije, na voljo pa je tudi merjenje zgolj na središčno točko. Tudi ta Minolta za zajemanje barv uporablja dodatni algoritem CxProcess, ki naj bi skupaj z 12 bitnim pretvarjanjem barv zagotavljal natančne barve in dober dinamični obseg.

Za obdelovanje podatkov skrbi 32 bitni procesor RISC, ki predvsem omogoča hitro pripravljenost aparata za nadaljnje snemanje. Tako lahko do največ 7 slik posnamemo s hitrostjo 1,3 slike na sekundo. Pri novincu pa niso pozabili tudi na zadeve kot so možnost snemanja kratkih video posnetkov (z zvokom) in scenske nastavitve za boljše snemanje v različnih pogojih. O ceni še ni podatkov.

http://www.minolta.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji