Objavljeno: 27.3.2007

Preprostejši uporabniški vmesnik za mobilne naprave

Mlado podjetje ZenZui je predstavilo alternativni uporabniški vmesnik za mobilne telefone, ki obljublja predvsem lažji ogled in sprehajanje po spletnih straneh. Nov sistem ZenZui temelji na licenčni programski opremi "povečljivega uporabniškega vmesnika" (zoomable user interface), ki so ga razvili pri Microsoftovemu raziskovalnemu oddelku Microsoft Research. Sistem temelji na predpostavki, da uporabniki na mobilni napravah želijo pretežno pregledovati vsebine na že izbranih spletnih straneh, redkeje pa dostopajo do povsem novih strani.

Posamezna spletna stran je tako predstavljena le z logotipom, s klikom nanj pa dostopamo do vsebine, ki se pripravlja v ozadju. S preprostim sistemom povečevanja slike nato pridemo točno do informacije, ki jo rabimo. Pri podjetju ZenZui trdijo, da so s to zamislijo precej bolje izkoristili majhno površino zaslonov mobilnih naprav ter odsotnost računalniških krmilnih orodij, kot je denimo miška.

Orodje je trenutno v razvojni fazi, podjetje pa je že doseglo sporazum za dostop do najbolj priljubljenih spletnih vrisov, kot so Amzon, ABC News in Wired. Znano je tudi, da bo med solastniki podjetja kmalu tudi sam Microsoft, kar obeta, da bomo morda uporabniški vmesnik čez čas videli tudi v Microsoftovih lastnih izdelkih.

http://www.zenzui.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji