Oglasno sporočilo
Objavljeno: 13.8.2024

Prepustite kibernetsko varnost najboljšim strokovnjakom

Vsakodnevni avtomatski ali ciljani kibernetski napadi na podjetja so v svetu že nekaj časa stalnica in njihovo število vztrajno raste, žal pa je povečana rast tovrstnega kriminala tudi v Sloveniji.

Več kot 22.000 podjetij

Zaradi pomanjkanja računalniških strokov­njakov za varnost so podjetja prisiljena iska­ti zunanje strokovnjake ali podjetja, specia­lizirana za zagotavljanje računalniške varno­sti. Tudi podjetja, ki že imajo svoj oddelek SOC za zagotavljanje varnosti, se srečujejo s teža­vami zaradi preobremenjenosti in pomanjka­nja kadra.

Podjetje Sophos, ki s svojimi izdelki varu­je podjetja po vsem svetu že več kot 30 let, je pred tremi leti predstavilo svojo storitev MDR, ki jo zdaj uporablja že več kot 22.000 podje­tij. Ta številka pomeni, da je Sophos MDR naj­bolj razširjena storitev MDR na svetu. Poleg tega ima najboljšo oceno uporabnikov (Gar­tner Peer Review) med vsemi storitvami MDR. Prav tako so jo najbolje ocenili ocenjevalci G2, kar postavlja Sophos MDR pred konkurenco.

Sophos MDR ima povprečen čas 38 minut od varnostnega incidenta do odprave grožnje, kar je mnogo manj, kot je povprečen čas z uporabo lastnega centra SOC.

Kaj je storitev Sophos MDR

Storitev Sophos MDR združuje človeško strokovno analizo in napredne tehnologije strojnega učenja za hitro in samodejno odkri­vanje groženj. Podjetjem nudi možnost stal­nega iskanja računalniških groženj, njihove­ga odkrivanja in odzivanja nanje, kar izvaja­jo strokovnjaki podjetja Sophos, in to nepre­kinjeno vse dni v letu, brez izjem. Podjetja se lahko popolnoma zanesejo na Sophos stro­kovnjake in tako nadomestijo lastni SOC ali pa Sophos MDR dopolnjuje in nadgrajuje ob­stoječi oddelek SOC v podjetju. Zanimiva za podjetja je tudi odškodnina v višini do milijo­na ameriških dolarjev v primeru vdora v pod­jetje in hkratne uporabe storitve Sophos MDR Complete.

Sophos MDR je na voljo v dveh različicah, in sicer MDR Complete in MDR Essentials, ki se razlikujeta predvsem po varnostnem upra­vljanju in stopnji podpore strokovnjakov MDR v primeru varnostnega incidenta.

Povezljivost z drugimi varnostnimi produkti

Sophos MDR kot edini ponudnik ponu­ja možnost branja podatkov iz izdelkov dru­gih proizvajalcev varnostnih storitev, kar po­meni natančnejše spremljanje varnostnih do­godkov in še hitrejše odzivanje na grožnje. Sophos MDR ima možnost branja podatkov in telemetrije večine proizvajalcev, kot so Micro­soft, CrowdStrike, Veeam, TrendMicro, Palo Alto Networks, Cisco, Fortinet, Check Point, Rapid7, AWS, Google, Okta, Darktrace, Mime­cast in mnogih drugih.

Sophos MDR Managed Risk

Sophos Managed Risk je najnovejša stori­tev, na voljo kot dodatek MDR, in zagotavlja odkrivanje ter upravljanje zunanjih ranljivo­sti. Storitev temelji na tehnologiji vodilnega svetovnega podjetja Tenable, zagotavljajo pa jo Sophosovi strokovnjaki za MDR. Storitev v vašem okolju prepozna ranljivosti in potenci­alne vektorje napadov, tako da lahko ukrepate in preprečite napade, še preden se ti zgodijo.

Storitev zagotavlja strokovno pomoč in razvršča izpostavljenosti na podlagi obsežne zbirke ranljivosti ter določa prednostne nalo­ge na podlagi tveganja. Strokovnjaki aktivno iščejo ranljivosti in obveščajo podjetje v pri­meru odkritja novih ranljivosti, ki vplivajo na varnost.

Če bi želeli izvedeti še več o storitvah Sophos MDR, kontaktirajte nas ali naše par­tnerje po Sloveniji. Z veseljem se bomo z vami srečali in vam prikazali vse prednosti storitev Sophos MDR.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji