Objavljeno: 5.7.2002

Prihaja 3ds Max 5

Podjetje Discreet, oddelek družbe Autodesk, bo začelo že v kratkem s prodajo nove različice najbrž najbolj priljubljenega in razširjenega paketa za tridimenzionalno računalniško animacijo, 3ds max različica 5. Za razliko od tekmecev, ki so začeli močno nižati ceno svojim izdelkom, so pri Discreetu ubrali drugo pot in izdelku dodali cel niz novih zmožnosti, a zato ohranili tudi razmeroma visoko ceno.

Načrtovalci nove različice so se osredotočili zlasti na orodja in postopke, ki animacijam in slikam dodajajo še večjo stopnjo realizma, naravnega obnašanja, obenem pa poenostavljajo korake za doseganje teh ciljev. Nova različica prinaša nov sistem za osvetljevanje scen, modul reactor za natančno modeliranje fizikalnih lastnosti predmetov in nov sistem za lepljenje vzorcev na predmete. Izboljšali so tudi orodja za samo animacijo, ki lajšajo ponovno rabo skupnih delov na različnih koncih časovne osi. 3ds Max 5 še naprej podpira modul za hitro omrežno senčenje (backburner) pripravljenih animacij, ob tem pa zna nadirati tudi spremljevalne in komplementarne module, kot je 3D slikarski program Discreet combustion. Tudi sicer je 3ds Max zelo modularno grajen, saj lahko uporablja različne strojne in programske dodatke ter vmesnike. Med drugim je že v celoti združljiv z prihajajočim Microsoftovim vmesnikom DirectX 9.

3ds Max je zelo priljubljen na nekaterih vertikalnih trgih, recimo pri podjetjih, ki izdelujejo računalniške igre, pri filmski in televizijski produkciji ter na drugih področjih, kjer je realistična vizualizacija tridimenzionalnih predmetov, scen in animacij pomemben del posla. Kljub vsemu ostaja 3ds Max še naprej splošnonamensko 3D orodje, saj ima Discreet v programu še niz drugih bolj namenskih orodij, kot je nedavno predstavljeni paket Plasma. Discreet namerava novo različico prodajati za 3.500 dolarjev, za nadgradnje pa je treba odšteti 800 dolarjev.

http://www.discreet.com/products/3dsmax5

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji