Objavljeno: 5.4.2003

Prihaja CloneDVD

Švicarsko podjetje Eleborate Bytes, znano predvsem po programu za ustvarjanje identičnih kopij CD-jev, CloneCD je končno napovedalo težko pričakovano različico programa za kopiranje DVD-jev, CloneDVD. Končna različica brezplačnega programa naj bi bila na voljo maja.

CloneDVD bo med drugim omogočal ustvarjanje neposredne kopije DVD-ja in kopiranje posameznih poglavij, ustvariti pa bo mogoče tudi sliko DVD-ja na disku ali datoteke iz poglavij. Program bo vseboval posebno tehnologijo, ki bo omogočala prepis videa v visoki kakovosti, uporabnik pa bo lahko izbiral določena poglavja, zvoke ali poglede kamere in jih zapekel na nov DVD.

To je še posebej uporabno, če želimo imeti na kopiji filma zgolj en zvočni zapis, ali pri bolj interaktivnih vsebinah zgolj en pogled kamere. Ključnega pomena bo tudi možnost prilagajanja vsebine na velikost zapisljivega DVD-ja, saj filmi na DVD-jih pogosto zasedejo več prostora kot 4,7 GB, ki ga ponujajo zapisljivi DVD-ji. CloneDVD po navedbah proizvajalca deluje z večino obstoječih zapisovalnikov DVD in podpira oba standarda zapisovanja, DVD-R(W) in DVD+R(W).

http://www.elby.ch

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji