Objavljeno: 17.6.2002

Prihaja CorelDRAW 11

Podjetje Corel pripravlja novo veliko osvežitev svojega najpomembnejšega paketa, risarskega programa CorelDRAW. Nova, po vrsti že enajsta različica programa prinaša številne novosti in združljivost z najnovejšimi operacijskimi sistemi Windows XP in MacOS X. Tako kot doslej, bodo novo različico paketa sestavljali risarski modul CorelDRAW 11, slikarski program Corel Photo-Paint 11 in program za spletne animacije Corel R.A.V.E 2. Med novostmi so podpora za simbole, ki olajšajo izgradnjo risb, izboljšana pa so tudi osnovna orodja za izdelavo elips, kvadrov in krivulj. Novo orodje za izdelavo polinomskih krivulj poleg tega omogočajo natančno modeliranje, kar doslej ni bilo možno. Dodani so številni novi učinki, med drugim taki, ki učinkujejo v realnem času in so občutljivi na pritisk pri uporabi z grafičnimi tablicami.

Slikarski program Photo-Paint je dobil novo orodje za maske, orodje za preprosto lepljenje, oziroma izdelavo panoramskih slik iz več manjših slik in nova orodja za retuširanje fotografij. Precej so izboljšali podporo za spletno grafiko, kjer srečamo odslej orodje za razreze in izdelavo animiranih slik. Če je Corel Photo-Paint premalo za izdelavo animacij, lahko posežemo po novi različici paketa R.A.V.E, ki je v celoti združljiv z zapisom Flash, povrh vsega pa omogoča še celo manjše datoteke, kot originalni izdelek. Spletne umetnike bo predvsem navdušilo novo orodje za animacijo besedil in možnost uporabe simbolov.

V paketu bi poleg osnovnih programov še niz koristnih pomožnih programov, kot je program za OCR OmniPage SE, Bitstream Font Navigator (Windows) oziroma Font Reserve (MacOS), Corel Trace 11, Corel Capture 11 in drugi. Corel obljublja, da bo paket CorelDRAW 11 na voljo konec julija ali v začetku avgusta, v ZDA pa bo zanj treba odšteti 530 dolarjev. Na voljo so tudi številne nadgradnje, tako s starejših različic, kot tudi iz drugih (prej tujih, zdaj Corelovih) programov, kot je Corel Designer. Za nadgradnje bo treba odšteti 250 dolarjev.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji