Objavljeno: 12.8.2010

Prihaja PlayStation Phone?

Sony Ericsson sicer ni znan kot velik podpornik paltforme Android, vendar naj bi bil po zaenkrat še napotrjenih podatkih v sklepni fazi načrtovanja pametnega telefona s prihajajočim operacijskim sistemom Android 3.0 (Gingerbread), ki bo hkrati tudi prenosna igralna konzola.

Prenosna naprava naj bi bila nekakšen križanec med mobilnikom Samsung Captivate in prenosno igralno konzolo PSP Go, v svet naprav z operacijskim sistemom Android pa bo menda prinesla igre v treh razsežnostih.

Pol mobilnik - pol konzola naj bi vseboval procesor Snapdragon s frekvenco 1 GHz, zaslon z diagonalo med 3,7 in 4,1 palci, manjkala pa ne bosta niti 4-smerni gumb (D-pad) in velika drsna ploščica namesto igralne paličice.

Zaenkrat še ni jasno ali bo naprava tržno dostopna kot del linije Xperia, ki ji pripada v času razvoja, ali PlayStation, odgovor pa naj bi izvedeli že oktobra na uradni predstavitvi.

Prenosni igralnik za uspešen nastop na trgu potrebuje tudi nekatere spremembe na programski sceni, zato Sony Ericsson pripravlja tudi poseben oddelek za nalaganje iger preko trgovine Android Market.

Igre naj bi bile grafično na nivoju iger za PSX in PSP games, torej bi Android lahko kmalu ponujal tudi 3D-igre, trenutno pa se med podprtimi naslovi omenjajo God of War, Call of Duty: Modern Warfare in LittleBigPlanet.

Obe sliki sta simbolni.

www.sonyericsson.com

www.android.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji