Objavljeno: 4.9.2008

Prihaja PSP-3000

Pri Sonyu so prenovili svojo igričarsko konzolo PlayStation Portable. Novinka, ki bo od sredine oktobra naprej naprodaj na Japonskem, sliši na ime PSP-3000, ohranja pa isto ceno. Med poglavitnimi novostmi velja omeniti svetlejši zaslon in vgrajen mikrofon, inženirji pa so izboljšali tudi vmesnik, ki skrbi za prikaz slike na drugih napravah.

PSP-3000 se lahko pohvali s svetlejšim zaslonom, ki je obenem tudi bolj kontrasten, zmore prikazati večje število barv in ima nižji odzivni čas. Za nameček so pri Sonyu zaslon opremili še s protiodsevno prevleko, ki naredi konzolo še bolj uporabno v svetlejših prostorih in na prostem.

Pod zaslonom najdemo vgrajen mikrofon. Čeprav je sprva namenjen govorni komunikaciji v priljubljenih programih kot je denimo Skype, je Sony razvijalcem iger že predlagal, da naj mikrofon izkoristijo tudi za govorne ukaze. Manjše prenove je bil deležen tudi TV-Out vmesnik, ki sedaj podpira večje število televizijskih zaslonov. Manjše spremembe je bil deležen še gumb ’za domov’, ki je sedaj opremljen s PlayStation logotipom.

Na Japonskem se bo PSP-3000 prodajal v treh barvnih kombinacijah – črni, beli ter srebrni. V ZDA in Evropo pa bo prišel z manjšo zamudo.

www.playstation.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji