Objavljeno: 1.9.2010

Prihaja webOS 2.0

Palm je predstavil novosti v drugi različici operacijskega sistema za mobilne naprave webOS, ki jo je skupaj z novimi programskimi orodij tudi ponudil v preizkušanje razvijalcem.

Morda najpomembnejša novost so skladi, v katere se samodejno ali na zahtevo uporabnika razvrščajo karte povezanih aplikacij, kar Palm označuje za naslednjo generacijo večopravilnosti.

Del nove različice webOS, ki izide še letos, je tudi univerzalno iskanje "Just Type", s katerim lahko uporabniki iščejo znotraj posameznih aplikacij, nastavijo pa lahko tudi hiter dostop do posameznih opravil aplikacij ("Quick Actions").

Vse novosti novega sistema še niso znane, razvijalcem pa bo ponudil tudi izboljave HTML5 (canvas, spletna shramba), geolokacijo, izvajalno okolje Node.js in uporabo Palm Synergy za dostop do stikov, koledarja in sporočil.

WebOS 2.0 beta je prva različica spletnega operacijskega sistema po prevzemu Palma s strani družbe HP, končno izvedbopa bo najbrž uporabljala tudi tablica, ki jo je Hewlett-Packard napovedal za prihodnje leto.

http://developer.palm.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji