Objavljeno: 10.6.2009

Prihaja Zune HD

Pri Microsoftu še vedno verjamejo, da bodo prej ali slej uspešno kljubovali prodajnim številkam Applovega iPoda. Zato so tudi poskrbeli za nekaj zgodnje reklame za predvajalnik Zune HD, ki naj bi na prodajne police trgovin prispel šele letošnjo jesen.

Novi Zune HD se bo, očitno, lahko pohvalil z visokoločljivimi vsebinami – z možnostjo njihovega predvajanja na sicer dobrem OLED-zaslonu ločljivosti (480 x 272 pik, razmerje stranic 16 : 9), ki bo za nameček tudi občutljiv na dotik. Poleg video vsebin in, jasno, vseh mogočih avdio vsebin, bo novi Zune opremljen tudi s t. i. HD-radijskim sprejemnikom. Shranjevanje visokoločljivih vsebin na Zune HD bo svoj smisel dobilo šele, ko ga bo uporabnik preko vgrajenega HDMI-vmesnika povezal z visokoločljivim televizorjem ali projektorjem, vgrajena elektronika pa bo kos predvajanju vsebin, vzorčenih s kodeki do 720p.

Med ostalimi omembe vrednimi novostmi naj bi Zune HD premogel tudi brezžično Wi-Fi povezljivost ter vse z njo povezane dobrote. Kot smo že zapisali, naj bi Zune HD, če bo vse po sreči, kupce začel iskati letošnjo jesen, vsekakor pa ga v trgovinah pričakujemo še pred koncem leta.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji