Objavljeno: 23.2.2009

Prihajajo ekološki telefoni

Korejska proizvajalca Samsung in LG sta na sejmu Mobile World Congress 2009 v Barceloni predstavila lastni viziji ekološko prijaznih telefonov. Skupna lastnost obeh predstavljenih modelov so sončne celice na hrbtni stran telefona, ki omogočajo polnjenje akumulatorjev brez uporabe električnega omrežja. Oba telefona sta poleg tega narejena iz reciklirane plastike in organskih snovi, pri Samsungu pa so šli celo tako daleč, da predvidevajo ekološki postopek izdelave vseh elementov paketa, vključno z embalažo.

Posebnost Samsungovega telefona s pomenljivim imenom Blue Earth je tudi poseben način delovanja Eco-mode, pri katerem telefon sam optimizira svetlost zaslona in samodejno izključuje vmesnike, kot je bluetooth, ko ti niso v rabi. Pri Samsungu trdijo, da telefon porabi le 0,03 W v mirovanju. Blue Earth je sicer prijetno zaobljene oblike z velikim, na dotik občutljivim zaslonom, ki zapolnjuje celotno prednjo stran.

Medtem, ko se Samsung z novim telefonom že pripravlja na proizvodnjo, ima LG v rokah za zdaj le prototip brez imena. Vgrajene sočne celice omogočajo, da z okoli 10 minutami polnjenja lahko zagotovimo okoli 3 minute pogovorov. LG se pa se z ekološko usmerjenostjo ni omejil samo pri samih telefonih, saj načrtuje celo družino izdelkov napajanih s sončno energijo, vključno s polnilci za mobilne telefone, ki jih namestimo v avto.

http://www.samsung.com

http://www.lge.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji