Objavljeno: 1.6.2011

Prihajajo iOS5, iCloud in Mac OS X Lion

Apple je tudi uradno potrdil, da bodo na posebnem dogodku v naslednjem tednu predstavili tri pomembne novosti - naslednjo generacijo operacijskega sistema iOS 5 za tablične računalnike in pametne telefone, naslednjo generacijo sistema za prenosnike in namizne računalnike Mac OS X z dosedanjim delovnim imenom Lion, pa tudi povsem novo spletno storitev iCloud, pri kateri naj bi uporabnikom omogočali hrambo večpredstavnih vsebin v oblaku, vse z dovoljenjem založb.

Vse tri novosti so v javnosti znane že nekaj časa, čeprav Apple spretno skriva podrobnosti. Mac OS X Lion je bil denimo že nekaj časa na voljo v predogledu, še najmanj pa je v resnici znanega o dejanskih novostih v iOS5. Ta naj bi po besedah družbe dobil nove geolokacijske in družabne funkcionalnosti, nekateri pa napovedujejo, da se napoveduje tesnejša povezanost z omrežjem Twitter.

Nekoliko v ozadju te napovedi pa je novica, da je Apple sočasno prenovil pisarniško zbirko iWork Office Suite (Keynote, Pages, Numbers), ki zdaj poleg iPadov deluje tudi na telefonih iPhone in večpredstavnih predvajalnikih iPod Touch.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji