Objavljeno: 28.4.2010

Prihajajo novi BlackBerryji

Kanadsko podjetje Research In Motion je najavilo, da z majem razširja svojo družino pametnih poslovnih mobilnikov BlackBerry. Pridružila se ji bosta modela Pearl 3G (na voljo v dveh različicah) in Bold 9650.

Novi BlackBerry Pearl 3G je najmanjši pametni telefon podjetja RIM. Širok je vsega 5 cm, dolg 10,8 cm in debel 1,3 cm tehta 93 gramov, a vseeno premore vse, kar imajo njegovi večji bratje. Podpira 3G omrežja (UMTS/HSDPA), premore Wi-Fi (b/g/n) povezavo in je opremljen z GPS-sprejemnikom. Ne manjka niti fotoaparat s tipalom ločljivosti 3,2 Megapik. BlackBerry Pearl 3G poganja 624-megaherčni procesor, ki mu pri delu pomaga 256 MB pomnilnika, razširljivega z microSD karticami (do 32 GB). Na mobilniku bo že nameščen novi BlackBerry OS 5, 1150 mAh baterija pa bo ponudila do 5,5 ur pogovora. BlackBerry Pearl 3G bo na voljo v dveh različicah – model 9100 bo opremljen z zgoščeno tipkovnico z 20 tipkami, model 9105 pa bo premogel tipkovnico navadnih mobilnikov, torej vsega 14 tipk.

Uporabniki, ki imajo raje polne tipkovnice na svojih BlackBerryjih, bodo lahko maja posegli po novem Boldu 9650. Ta se lahko pohvali z velikim 6,2-cm zaslonom z ločljivostjo 480 x 320 pik ter podobnimi zmogljivostmi kot drugi modeli iz serije Bold. Baterija s kapaciteto 1400 mAh mu bo omogočala 5 ur pogovorov.

Obenem so pri RIM-u najavili razširjeno sodelovanje z omrežnim gigantom Cisco, s katerim bodo pametne mobilnike BlackBerry lahko spremenili tudi v podaljške namiznih telefonov zaposlenih. Aplikacija BlackBerry Mobile Voice System 5 bo namreč uporabnikom mobilnikov BlackBerry s pomočjo rešitve Cisco Unified Communications Manager omogočala brezplačne klice v brezžičnih omrežjih.

www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji