Objavljeno: 26.6.2012

Prijatelji s Facebooka v bližini

Facebook je povsem na tiho objavil novo funkcijo v družabnem omrežju, s katero lahko na mobilnem telefonu hitro poiščemo prijatelje in znance, ki so v naši bližini. Nova funkcija, ki še ni bila uradno objavljena, nosi ime "poišči prijatelje v bližini" (Find Frineds Nearby, FFN) in temelji na dosedanji eksperimentalni funkciji Friendshake.

Če smo prijavljeni v Facebook, lahko naložimo novo spletno stran in v kolikor bodo na njej tudi prijatelji in znanci v določeni bližini, bo družabno omrežje prikazalo seznam teh prijateljev okoli nas. Funkcijo lahko prikličemo tudi v meniju namenskega odjemalca za Facebook na mobilnih napravah. Pri tem se seveda zastavlja vprašanje, kako je z varovanjem zasebnosti pri tovrstnih zadevah, vendar tega najbrž ne bomo izvedeli, dokler Facebook ne bo uradno predstavil FFN.

FFN naj bi uporablja informacije iz GPS sprejemnika v mobilni napravi, hkrati pa naj bi nehal oddajati informacije, ko uporabnik zapusti spletno stran. Nova storitev očitno kaže vse večjo osredotočanje Facebooka na mobilne naprave in iskanje novih poti za nadaljnji uspeh družabnega omrežja.

DODATEK: Kot kaže, je informacija o FFN prišla v javnost prezgodaj, saj je Facebook novo funkcionalnost začasno zaprl.

http://fb.com/ffn

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji