Objavljeno: 18.9.2009

Privlačni Pentax K-x

Pentax je predstavil nov D-SLR fotoaparat, namenjen vstopnemu razredu uporabnikov enookih rešitev. Model K-x prihaja v različnih barvah, kar bodo cenile predvsem predstavnice nežnejšega spola, nefotografi po duši pa bodo kimali ob uporabi funkcije zajema visokoločljivega videa.

Pentax K-x, ki bo na voljo v črni, beli, rdeči ter modri barvi, v svet D-SLR prinaša nekaj uporabniku prijaznih tehnologij iz kompaktnega sveta. Tako ima poleg funkcije prepoznavanja obrazov (do 16) vgrajenih še nekaj programskih filtrov za kreativno oblikovanje fotografij, zna pa tudi združiti tri zajete posnetke v eno fotografijo, polno detajlov.

Strojni del aparata, ki se skriva v relativno majhnem ohišju premore CMOS-senzor ločljivosti 12,4 milijona točk ter sistem za izničevanje tresljajev, kot rečeno pa zna aparat zajeti tudi 720p-video (24 sličic na sekundo). Pentax K-x premore 11-točkovni sistem ostrenja, v sekundi pa lahko zajame do 4,7-posnetka. Še ena zanimiva lastnost novinca je tudi uporaba klasičnih AA-baterij.

www.pentax.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji