Objavljeno: 6.8.2012

Proces Apple proti Samsungu se nadaljuje

Sodni proces pred poroto, Apple proti Samsungu, se nadaljuje. Korejcem za zdaj precej dobro kaže, saj Apple le stežka razkriva svoje skrivnosti, medtem ko jih sami z veseljem obelodanijo javnosti. Na dan je tako pricurljalo kar nekaj zanimivosti.

Najbolj aktualna je vest o sedem palčnem iPadu, ki naj bi se neizogibno bližal. Čeprav velja prepričanje, da je bil pokojni Steve Jobs proti tovrstnemu manjšanju priljubljene tablice, ga je bojda elektronsko sporočilo takratnega podpredsednika družbe prepričalo o nasprotnem. Eddy Cue se je na začetku leta 2011 igral s Samsungovo manjšo tablico in bil navdušen. V korespondenci je izrazil prepričanje, da obstaja trg za manjše tablice, in z njim prepričal celo Jobsa.

Predloženi dokazi so ovrgli še nekaj drugih mitov o Applu. Čeravno je doslej veljalo drugače, smo iz prve roke izvedeli, da v Cupertinu budno spremljajo tekmece in njihove izdelke ter radi prisluhnejo predlogom uporabnikov. Oboje so v preteklosti zanikali. Za trženje naprav z operacijskim sistemom iOS so porabili več kot milijardo ameriških dolarjev, tablica iPad se je sprva imenovala Purple ter imela palico, ki je igrala vlogo podstavka, telefon iPhone pa je zmagal v skupini z avtomobilom in video kamero. Ko je Apple želel razširiti področje delovanja, so namreč kolebali med navedeno trojico izdelkov. Izbrali so telefon in spisali zgodovino.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji