Objavljeno: 12.8.2002

Prodaja digitalnih fotoaparatov v ZDA raste

V prvi polovici leta je bilo v ZDA prodanih 3,5 milijona digitalnih fotoaparatov, kar je 50 odstotkov več kot v istem obdobju lani, ugotavlja raziskava IDC. Po številu prodanih izdelkov še zmerom vodi Sony, ki si lasti četrtino tržišča, sledi Olympus s 16 odstotki, Canon z 12 odstotki ter Kodak in Fuji s po 11 odstotki.

Raziskava ugotavlja, da je Sony uspešen predvsem zaradi dobro uveljavljene blagovne znamke v zabavni elektroniki, Canon pa se je v tem polletju prvič uspel prebiti med pet največjih proizvajalcev predvsem zaradi uspeha modela Digital ELPH S200, ki so mu znatno znižali ceno. Sicer pa raziskava tudi ugotavlja, da kupci digitalnih fotoapratov ne vedo veliko o tehnologiji in zmogljivostih, temveč naj bi jim bila glavna vodila pri nakupu cena in nasveti prijateljev. Tako se v ZDA najbolje prodajajo digitalni fotoaparati v cenovnem razredu med 200 in 400 dolarji.

V raziskavi so zapisana tudi predvidevanja, da se bodo cene digitalnih fotoaparatov proti koncu leta še spustile, precejšnjo rast prodaje pa pričakujejo za konec leta, saj naj bi se takrat prodalo kar 40 odstotkov vseh digitalnih fotoaparatov v tem letu. ZDA so največje tržišče za digitalne fotoaparate, saj se tam proda kar 40 odstotkov vseh digitalnih fotoaparatov na svetu, do konca leta pa naj bi imelo digitalni fotoaparat že vsako peto ameriško gospodinjstvo.

http.//www.idc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji