Objavljeno: 13.4.2003

Prodaja PC-jev ostaja ista, cene nižje

Podjetje za raziskave tržišča NPD Techworld je objavilo podatke o prodaji računalnikov za februar v ZDA, ki kažejo, da je prodaja računalnikov ostala na isti ravni, medtem ko so cene znatno padle tako pri osebnih kot tudi pri namiznih računalnikih.

Tako je povprečna cena namiznega računalnika v ZDA februarja znašala 717 dolarjev, povprečna cena prenosnika pa 1311 dolarjev, medtem ko so zadnjega pol leta namizni računalniki stali okrog 800 dolarjev, prenosniki pa 1500. Prav tako se je znatno povečala prodaja najcenejših namiznih računalnikov, ki sedaj znašajo kar 73 odstotkov vseh prodanih računalnikov, medtem ko so lani še predstavljali le 57 odstotkov.

Najbolj je upadla prodaja računalnikov srednjega razreda, medtem ko se je prodaja najzmogljivejših delovnih postaj prav tako nekoliko povečala. Razloge za tako spremembo vidijo raziskovalci predvsem v dveh vzrokih - tudi najcenejši računalniki so že dovolj zmogljivi za večino del, poleg tega pa so se mnogi kupci odločili naložiti nekaj več denarja v LCD monitor, zaradi česar so morali nekoliko privarčevati pri računalniku.

http://www.npdtechworld.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji