Objavljeno: 6.2.2003

Projekt Paladium postaja "Osnova varnega računalništva naslednje generacije"

Pri Microsoftu so se odločili predstaviti končno ime kontroverzne tehnologije za zaščito podatkov, ki je bila doslej znana pod razvojnim imenom Palladium. Novo ime je Next-generation secure computing base, oziroma osnova varnega računalništva naslednje generacije.

Microsoft je zaradi Palladiuma doživel že precej kritik, saj so ga mnogi obtoževali, da skuša pod pretvezo varovanja podatkov uporabnikom vsiliti onemogočanje uporabe programske opreme in nadzor nad vsebinami. Pri Microsoftu so celo šli tako daleč, da so pokazali dele osnovne kode Palladiuma, da bi s tem pridobili več zaupanja. Palladium je sicer že implementiran v igralniku Xbox, uporabniki PC-jev, pa bi ga naj spoznali v naslednji različici Oken.

Microsoftovi predstavniki zatrjujejo, da ni glavni vzrok za spremembo imena slabo javno mnenje, ki je povezano s Palladiumom, temveč da tako ali tako spreminjajo vsa razvojna imena, poleg tega pa naj bi se našlo tudi neko drugo podjetje, ki je dejansko že imelo registrirano blagovno znamko Palladium.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji