Objavljeno: 6.11.2002

Prvi PC prenosnik s širokim zaslonom

Best Buy, ki med drugim prodaja tudi prenosnike pod lastno blagovno znamko Vpr Matrix, je pričel prodajati prvi prenosnik PC s širokim, 15,2 palčnim zaslonom, posebej primernim za gledanje filmov DVD. Tak zaslon imajo sicer tudi prenosniki Apple PowerBook, Vpr Matrix 200A5 pa je prvi tovrstni primerek v svetu prenosnikov PC.

15,2 palčni zaslon prinese ločljivost 1280x854 in razmerje dimenzij 1,5:1, kar je sicer nekoliko manj kot pravi široki zasloni, ki imajo razmerje med višino in širino ekrana 1,76:1 (oz. 16:9). Vzrok za to manjše razmerje je predvsem v tem, da bi delo na računalniškem zaslonu z razmerjem 16:9 bilo precej nenavadno za uporabnika, dodatna višina pa predstavlja primeren prostor za nadzorno ploščo predvajalnika DVD.

Tudi sicer je Vpr Matrix 200A5 izjemno zmogljiv prenosnik s procesorjem Pentium 4-m s taktom 2 GHz, 512 MB pomnilnika DDR, 40 GB diska, nVidiino grafično kartico GeForce 420 Go, kombinirano enoto DVD/CD-RW in vgrajeno podporo za brezžični ethernet. V ZDA je cena tega multimedijskega prenosnika 2400 dolarjev, kar je sto dolarjev ceneje kot osnovni Applov PowerBook.

http://www.bestbuy.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji