Objavljeno: 29.5.2010

Prvi podvodni kamkorder polne visoke ločljivosti

Podjetje Sanyo Electric ima na področju žepnih kamkorderjev in video kamer bogate izkušnje. V preteklosti so že pripravili tudi modele, namenjene uporabi v težjih pogojih, denimo pod vodo, z modelom Xacti DMX-CA100 pa lahko uporabniki podvodni svet zajamejo v polni visoki ločljivosti.

Sanyo Xacti DMX-CA100 je opremljen s tipalom vrste CMOS, ki ponuja ločljivost 14 milijonov točk, zato kamkorder poleg visokoločljivega videa zajema tudi visokoločljive fotografije. Podvodni Xacti po navedbah proizvajalca brezhibno deluje do globine treh metrov, njegove podvodne aktivnosti pa so tudi časovno omejene, in sicer lahko "brez zraka" zdrži do 60 minut. Uporabnik vso dogajanje spremlja na 2,7-palčnem zaslonu LCD.

Inženirji so DMX-CA100 opremili tudi s tehnologijo, poimenovano Double Range Zoom, ki uporabniku z uporabo posebnega stikala omogoča dve vrsti povečav, in sicer do 12x - med 40-240 mm (v 35 mm formatu) v širokokotnem načinu ter 80-480mm v načinu telefoto. Video vsebine do ločljivosti 1920 x 1080 pik se shranjujejo v zapisu MPEG-4 AVC/H.264, zato na pomnilniški kartici SD zasedajo manj prostora. Ko kamkorder deluje kot digitalni fotoaparat, zmore posneti do 22 hitrih zaporednih posnetkov (s hitrostjo 7 posnetkov na sekundo v načinu 2M), najvišja ločljivost fotografij pa znaša 4640 x 3480 pik.

www.sanyo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji