Objavljeno: 22.5.2007

Prvi prenosnik z zapisovalnikom Blu-ray

Sony je najavil prvi prenosnik, ki bo imel vgrajen zapisovalnik Blu-ray. Novi prenosnik VAIO AR bo na voljo letos poleti, imel pa bo vgrajen tudi 17-palčni zaslon širokega formata z ločljivostjo 1920 x 1200 pik s tehnologijo XBRITE Hi-Color, ki bo še poseben primeren za predvajanje filmov v visoki ločljivosti. Večpredstavno usmerjenost nakazuje tudi vmesnik HDMI, ki bo omogoča preprosto priključitev računalnika na plazmske ali LCD televizorje visoke ločljivosti.

Prenosnik bo imel vgrajeno programsko opremo za urejanje video posnetkov v visoki ločljivosti, ki jih lahko prenesemo iz ustreznih video kamer z visoko ločljivostjo, posnetke pa bo mogoče tudi posneti na nosilce Blu-ray. Sicer pa bo računalnik imel vgrajena dva diska velikosti 100 GB povezana v RAID 0, procesor Core Duo s taktom 2 GHz, grafiko nVidia GeForce Go 7600 GT in 1 do GB RAM. Priložen bo tudi daljinski upravljavec za krmiljenje večpredstavnih zmožnosti prenosnika.

Prvi prenosnik z zapisovalnikom Blu-ray ne bo prav poceni, saj bo v ZDA zanj treba odšteti 3.500 dolarjev. Na voljo bodo sicer manjši modeli za ceno od 1.800 do 2.300 dolarjev, vendar opremljeni z zapisovalniki DVD in nekoliko slabšo opremo.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji