Objavljeno: 7.3.2006

Prvi računalniki Lenovo pri nas

Po tem ko je Lenovo konec februarja globalno predstavil svojo prvo serijo računalnikov za prodajo izven Kitajske Lenovo 3000, jo je Lenovo Slovenija predstavil tudi pri nas.

Kot smo že poročali Lenovo 3000 sestoji iz prenosnih in namiznih računalnikov namenjenih majhnim in srednje velikim podjetjem ter domačim uporabnikom. Čeprav so nekateri modeli namiznih računalnikov na voljo tudi s procesorji AMD, temu ni tako na večini evropskih trgov, tudi slovenskem, kjer so na voljo zgolj Intelovi. Tudi vse prenosnike poganjajo Intelovi procesorji, a ne novi Core, temveč starejši Pentium-M in Celeron-M, ki jih Intel namerava tržiti še nekaj časa. Prenosniki Lenovo 3000 serije C s 15-palčnim zaslonom bodo na voljo konec marca, predvidena cena pa naj bi znašala od 200 tisoč tolarjev naprej.

Direktor Lenovo Slovenija Aleš Simončič je napovedal, da bodo še pred poletjem na voljo tudi modeli prenosnikov s širokimi zasloni in sicer 15- in 14-palčni modeli N100, poleti pa še 12-palčni model V100, vendar fotografij izdelkov ali specifikacij pri Lenovem še nočejo razkriti. Kot je poudaril Simončič imajo z širšim naborom izdelkov cilj povečati prodajo za vsaj 100 odstotkov.

Čeprav o konkretnih številkah ni mogel govoriti, je Simončič povedal, da je prodaja njihovega prvega tabličnega računalnika ThinkPad X41T precej nizka, kar je po njegovi oceni slabost vseh tabličnih računalnikov, medtem ko je prodaja prvih širokozaslonskih ThinkPadov Z60m pričakovanja presegla.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji