Objavljeno: 9.3.2003

Prvi zapisovalnik DVD z vmesnikom Serial ATA

Philips, Intel in Silicon Image so predstavili prototip prvega zapisovalnika DVD+RW, ki je na računalnik priključen prek prihajajočega vmesnika Serial ATA. Uporabljeni računalnik je bil zasnovan na novem Intelovem naboru, ki bo poleg ostalih podpiral tudi vmesnik Serial ATA, prvenstveno namenjen za priključitev diskov, vendar tudi drugih pomnilniških naprav, kot so zapisovalniki.

Trojica podjetij meni, da bo vmesnik Serial ATA že v razmeroma kratkem času nadomestil sedanje naprave in vmesnike EIDE/ATA, saj nudi preprostejšo priključitev naprav, manjše proizvodne stroške in večje hitrosti prenosa podatkov. Namesto ploščatih kablov, ki so prostorsko potratni in s tehnične plati problematični za doseganje visokih hitrosti, bodo kabli Serial ATA okrogli, tanki in varni za visoke hitrosti.

Prikazani zapisovalnik je med drugim podpiral hitrost zapisovanja na nosilce CD-R s hitrostjo 8x, kar pomeni, da dodatna hitrost vmesnika v tem primeru pride še kako prav. Philips meni, da bodo prvi zapisovalniki z vmesnikom Serial ATA komercialno dosegljivi konec leta 2003, sredi leta 2004 pa naj bi postali običajni sestavni del novih računalnikov.

http://www.serialata.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji