Objavljeno: 16.7.2010

Prvi znaki androidne tablične poplave

Poznavalci že dlje časa obljubljajo, da bodo tablični računalniki na osnovi Google Androida kmalu predstavljali resno konkurenco proslavljenemu Apple iPadu, vendar doslej še bi bilo izdelka, ki bi res prepričal. Toda kaže, da se bo vendarle začelo dogajati. Eden od dokazov je najnovejši bralnik elektronskih knjig Cruz Reader manj znanega proizvajalca Velocity Micro, ki je v resnici pravzaprav polni tablični računalnik, a stane le delček od cene iPada - le 199 dolarjev.

Kupec za ta denar dobi tablični računalnik z 7-palčnim barvnim zaslonom in ločljivostjo 800 x 600 pik, ki je namenjen pretežno prebiranju knjig. Osnova je operacijski sistem Google Andorid, pomnilnik pa je velik 256 MB, za hrambo podatkov pa je priložena kartica SD velikosti 2 GB. Vgrajen je vmesnik Wi-Fi, vrata USB, podprto je predvajanje video posnetkov v zapisu H.264. Akumulator zadostuje za 6 ur nepretrganega delovanja. V primerjavi z Amazonovim Kindlom je cena primerljiva, le da tokrat dobimo barvni zaslon in računalnik s polno zmogljivostjo in razširljivostjo.

Velocity Micro bo še poleti predstavil podoben model, ki bo prav tako imel 7-palčni zaslon, le da bo ta tokrat imel razmerje 16:9 (800 x 480 pik) in bo bolj usmerjen v večpredstavnost. Imel bo tudi zaslon, ki je občutljiv na večkratni dotik in s tem zanimiv tudi za igre. Pomnillnik je tokrat precej večji - 4 GB vgrajenega in 8 GB na kartici. Ta model bo na prodaj za 299 dolarjev. Zanimiv bo tudi model Cruz StoryPad, ki bo namenjen pretežno otrokom in bo stal le 149 dolarjev.

http://www.cruzreader.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji