Objavljeno: 8.7.2006

Računalnik za vgradnjo v avto

Domala neznano podjetje Prober Industries iz Hong Konga je predstavilo zanimiv računalnik, ki ga lahko v avto vgradimo na mesto avtoradija. Prober E319 je v osnovi radijski sprejemnik z vgrajenim navigacijskim sistemom GPS, ker pa sloni v celoti na računalniški platformi, zna še precej več kot samo to. Sistem ima dvojno višino po standardu DIN, zato je vgradnja mogoča samo v nekatera vozila, kot so terenski avtomobili.

Celota temelji na procesorju AMD AU1200 s taktom 400 MHz, uporabljen pa je operacijski sistem Windows CE 5.0. Glavni pomnilnik je velik 128 MB, podatke in digitalno glasbo MP3 pa lahko hranimo tudi na vgrajenem disku velikosti 20 GB. Za nameček je vgrajen predvajalnik DVD-ROM, ki omogoča da predvajamo glasbo z optičnih nosilcev, pa tudi prenašamo podatke. Če to ni dovolj, je vgrajen vmesnik za ključe USB in priključitev na prenosne računalnike.

Ker je vgrajen tudi modul GSM, se lahko s sistemom priključimo na internet prek omrežja GPRS, celota pa lahko deluje tudi ko mobilni telefon v vozilu. Krona celotnega sistema pa je velik, 6,5-palčni zaslon z ločljivostjo 800 x 480 pik, na katerem lahko predvajamo video posnetke, kot tudi krmilimo sistem prek namensko razvitega grafičnega vmesnika. Zaslon je namreč občutljiv na dotik in ga krmilimo prek priloženega pisala. Seveda lahko deluje tudi kot klasični radijski sprejemnik, osnovne funkcije pa lahko krmilimo s tipkami na robovih prednje stranice.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji