Objavljeno: 3.10.2008

Radeon HD 4670

V srednjem razredu grafičnih kartic vlada nepopisna gneča. Da bo izbira v prihodnje še nekoliko težja, je poskrbel AMD s splavitvijo novega rodu kartic iz družine HD 4600. Najmočnejši predstavnik t. i. zgornjega srednjega razreda sliši na ime Radeon HD 4670, na trgu pa se bodo najprej pojavili modeli z 512 MB delovenega pomnilnika.

AMD Radeon HD 4670 premore grafično sredico, sestavljeno iz 320 procesorjev stream, grafična kartica pa deluje pri hitrosti jedra 750 MHz in pomnilnika 1.000 MHz (efektivno 2 GHz). Grafična kartica, ki omogoča delovanje dveh ali več grafičnih sistemov hkrati na združljivi matični plošči CrossFireX preko vmesnika PCI-Express Gen2, prinaša relativno visoke zmogljivosti delovanja. Kartica premore izhode DVI in izhod za televizijo, kakovosten avdio-video signal pa prenaša tudi vmesnik HDMI.

Med novostmi in nadgradnjami prejšnje generacije velja izpostaviti vgrajene večnamenske procesorje stream, izboljšano arhitekturo upravljanja s pomnilnikom in nadgrajeno strojno opremo za dekodiranje video vsebin. Tu je tudi podpora za najnovejšo tehnologijo ATI Avivo HD za izboljšano predvajanje video vsebin in novo generacijo vgrajene strojne opreme UVD (Unified Video Decoder), ki pospeši dekodiranje vsebin po standardih VC-1, H.264 in MPEG s ploščkov Blu-ray, s čimer se znatno zmanjša obremenitev sistemskega procesorja. Tako kot prejšnje generacije novinke že podpirajo knjižico DirectX10.1, ki prinaša izboljšano osvetlitev izrisovanja in boljše svetlobne učinke.

www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji