Objavljeno: 22.10.2003

Radio-frekvenčna identifikacija na pohodu

Velike družbe, kot so Sun, SAP, Oracle in IBM so se hitro odzvale na povečano povpraševanje za računalniško obdelavo podatkov pridobljenih z radijsko identifikacijo (RFID -radio frequency identification). Tako lahko Oracleov podatkovni strežnik že obdeluje podatke pridobljene po standardu RFID, prav tako so pri Sunu podporo vgradili v strežniško platformo SunOne in v IBMov podatkovni strežnik DB2.

Tehnologija radio-frekvenčne identifikacije naj bi bistveno spremenila področja, kot so poslovno načrtovanje, distribucija, oglaševanje blaga in določanje cene. Doslej so v ta namen uporabljali črtno kodo, ki so jo prebrali ponavadi le enkrat - pri prodaji. Označevanje z RFID pa omogočajo branje podatkov o posameznem izdelku vsakih 250 milisekund, pri tem pa ni potrebno nikakršno posredovanje človeka. V vsakem trenutku je mogoče ugotoviti opis izdelka in mesto, kjer se v skladišču nahaja.

Zmožnosti podatkovnih strežnikov pa bodo omogočale še mnogo kompleksnejše operacije v navezavi s tehnologijo RFID. Primer je sledenje posameznemu izdelku in ugotavljanje, kolika časa ni bil v potrebnih pogojih skladiščenja.

http://www.sun.com

http://www.oracle.com

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji