Objavljeno: 3.3.2003

Rambusovo vodilo

Po precejšnjih težavah, ki so zajele Rambus po tem, ko ga je zaradi prevelikih licenčnih pritiskov industrija osamila (celo Intel, ki je bil njegov glavni podpornik), se namerava podjetje na noge postaviti na popolnoma drugi strani - na področju računalniških vodil.

Na Intelovi konferenci IDF so predstavili več podrobnosti o vodilu z razvojnim imenom Redwood, ki bo namenjeno povezavi vezij med seboj. Rambusovi strokovnjaki pravijo, da bi lahko proizvajalci Redwood uporabili kot fizični nivo na katerem bi lahko naprej gradili druga vodila, kot so Hypertransport, Rapid I/O ali morda PCI Express.

Hkrati pravijo, da zasnova omogoča tudi lasten način >>turbo<<, ki je hitrejši kot vse dosedanje rešitve. Omogočene so hitrosti do 6,4 Gb/s na signal na parico, medtem ko Hypertransport danes omogoča hitrost 3,2 Gb/s pri uporabi takta 800 MHz in povezavi širine 2 bita. Hypertransport tudi omogoča podatkovne poti širine največ 32 bitov, medtem ko Rambus za Redwood trdi, da lahko dela z >>neomejeno<< širokimi potmi.

http://www.rambus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji