Objavljeno: 3.8.2006

Rast cen Telekomovih storitev?

Telekom Slovenije je Agencijo za pošto in elektronske komunikacije (APEK) obvestil o nameri po povišanju naročnin in priključnin na javno telefonsko omrežje na fiksni lokaciji (PSTN) ter cene minute klica v javnem telefonskem omrežju. Podražitev naj bi izvedli 1. septembra in naj bi bila približno 10-odstotna.

Agencija v tem trenutku še preučuje upravičenost stroškovnih izračunov, na katerih Telekom utemeljuje predlagan dvig cen, vendar hkrati ocenjuje, da bodo glede na zelo nizko raven cen fiksne telefonije v primerjavi s preostalo Evropo določene spremembe upravičene.

Če bo do predlagane podražitve prišlo, agencija načrtuje uvedbo nižje naročnine za socialno najbolj ogrožene naročnike in invalide. Tako naročnino bo Telekom kot izvajalec univerzalne storitve na podlagi odločbe agencije dolžan uveljaviti.

Kot dodaten ukrep agencija za jesen načrtuje še uvedbo grosistične naročnine, ki bo alternativnim operaterjem v povezavi s storitvijo nacionalne in mednarodne predizbire operaterja omogočila oblikovanje celovite ponudbe s plačilom preko enega samega računa.

Agencija vsem končnim uporabnikom svetuje, naj skrbno preučijo svoje stroške fiksne telefonije in pri drugih operaterjih preverijo, koliko bi z odpovedjo telefonskega priključka pri Telekomu in selitvi le-tega k njim morebiti prihranili. Pri tem agencija poudarja, da imajo naročniki ob zamenjavi operaterja pravico obdržati svojo telefonsko številko, kot jim to omogoča prenosljivost številk.

www.telekom.si

www.apek.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji