Objavljeno: 31.8.2007

Razpis za prodajo Telekoma je tu

Po dolgih letih pričakovanj in napovedi je končno objavljen razpis za odprodajo 49,13-odstotnega državnega deleža v Telekomu Slovenije, na katerega je potrebno do 15. oktobra do 15. ure poslati nezavezujoče ponudbe.

Komisija za vodenje in nadzor postopka prodaje kapitalske naložbe RS v Telekomu, ki je razpis objavila skupaj z ministrstvom za gospodarstvo, bo v drugi fazi postopka prejela zavezujoče ponudbe in opravila pogajanja z najugodnejšimi ponudniki.

Direktor direktorata za elektronske komunikacije na gospodarskem ministrstvu Matjaž Janša pravi, da se za slovenskega telekomunikacijskega operaterja zanima od 10 do 15 ponudnikov, med katerimi bo najugodnejši izbran po drugi ali celo tretji fazi - licitaciji.

Nadzorni svet Telekoma Slovenije pa je včeraj potrdil polletne rezultate Skupine Telekom Slovenije, ki so dosegli načrte: čisti prihodki od prodaje so višji za pet odstotkov (377,3 milijona evrov), čisti poslovni izid pa znaša 46,3 milijona evrov.

Poleg tega je Skupina v prvih šestih mesecih za naložbe namenila kar 145,2 milijona evrov, investicije pa so tudi na sploh zaznamovale preteklih šest mesecev poslovanja.

Telekom Slovenije je namreč na Kosovu so pridobili koncesijo za drugega mobilnega operaterja, dokapitaliziral On.Net v Makedoniji in Blic.net v Republiki Srpski v BiH in kupil 50-odstotni delež Gibtelecoma v Gibraltarju.

Doma je bil odmeven predvsem nakup 75-odstotnega deleža družbe Interseek, ki si lasti iskalnik Najdi.si, poteka gradnja optičnega omrežja (FTTH), razvoj tehnologij xDSL in WiMax, zgrajena pa je tudi 10 Gbit/s povezava s tujino in med slovenskimi regijskimi vozlišči.

Danes je Telekom napovedal, da bo od 1. septembra naročnikom SiOL IPTV ponujal filmski kanal HBO, ki bo brezplačen do 1. novembra, za naročnike paketa Trio pa tudi po ten. Oktobra bosta na voljo še HBO2 in HBO Comedy.

www.telekom.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji