Objavljeno: 10.8.2007

Razpis za prodajo Telekoma pred vrati

Direktor direktorata za elektronske komunikacije na gospodarskem ministrstvu Matjaž Janša je na novinarski konferenci sporočil, da bo javni razpis za prodajo Telekoma Slovenije objavljen 24. avgusta.

Vsebina razpisa za prodajo državnega deleža v enem izmed zadnjih državnih telekomov v Evropi naj bi bila dokončno usklajena že konec prihodnjega tedna, sicer pa je možen tudi do teden dni dolg zamik.

Razpis bo predvideval tri možnosti prodaje: prodajo celotnega deleža hkrati, prodajo dela družbe s triletnim zamikom ali kombinacijo navzkrižnega lastništva.

Sredi septembra naj bi se končala cenitev družbe, ki bo po Janševih pričakovanjih podala nižjo vrednost od cene na borzi, rok za oddajo ponudb pa bo predvidoma 8. oktober.

Prvi krog izbora se tako utegne zaključiti v novembru, ko bodo tudi znani ponudniki, z najbolj ugodnimi med njimi pa se bodo zatem začela pogajanja, predvsem o ceni.

Janša ne izključuje možnosti, da bi ponudnika uspeli izbrati še pred koncem leta. Trenutno naj bi se za Telekom Slovenije zanimalo 10 do 15 ponudnikov.

www.telekom.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji