Objavljeno: 23.6.2006

ReaEDS in Xythos skupaj na trgih Adriatic regije

ReaEDS in Xythos sta podpisala pogodbo o sodelovanju na slovenskem trgu in ostalih trgih regije Adriatic. V sklopu konference z naslovom "Enostavni dokumentni sistemi", ki se je odvijala v Ljubljani 22.6.2006, je bil predstavljen koncept upravljanja z dokumenti, ki temelji na odprtih standardih in uveljavljenih spletnih tehnologijah.

Na konferenci je ReaEDS poudarila, da številne mednarodne raziskave kažejo, da bo do leta 2010 kar 75 odstotkov organizacij po vsem svetu uvedlo enostavne dokumentacijske sisteme. Xythosovi programski paketi vključujejo Xythos Drive, ki je Windows odjemalec za strežnike WebDAV, WebFile Server, J2EE združljiv strežnik za upravljanje z vsebino in Enterprise Document Manager, ki je spletni vmesnik za upravljanje dokumentov v okolju WebFile Server. Dodatno podjetje ponuja še Xythos Developer Studio, orodje za prilagajanje Xythos sistemov in razvoj lastnih aplikacij na njihovi osnovi ter Xythos Scan Client, rešitev za vključevanje in upravljanje papirnih dokumentov.

Ker trenutna cenovna politika proizvajalca predvideva v začetni licenci do 250 uporabnikov, je izhodiščna cena sistema 32.000 USD (z dokumentnim strežnikom) oziroma 11.000 USD (Xythos Drive), vendar sta tako lokalni partner, kot predstavnik proizvajalca zagotovila, da iščejo možnosti za prilagojene licenčne modele, ki bi bolj ustrezali tudi manjšim podjetjem.

Vsi uporabniški vmesniki naj bi bili lokalizirani - tako za Slovenščino, kot druge jezike v regiji - do konca letošnjega leta. To naj bi bilo lažje izvedljivo tudi zato, ker del razvoja programske opreme poteka na Češkem, kar po besedah Marka Štefančiča, direktorja ReaEDS, tudi jamči dobro tehnično podporo.

Od leve proti desni: Jaroslav Dostal (Xythos Europe), Gary Zuckerman (Xythos Software) in Marko Štefančič (ReaEDS).

http://www.reaeds.com

http://www.xythos.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji